Eksperyment z klasyką…

Niektórzy są zdania, że najlepszymi gatunkami kaw należy delektować się bez żadnych dodatków. Jednak jeśli można sprawić, że coś znakomitego w smaku stanie się o niebo lepsze, to czemu nie skorzystać z takiej opcji? Spienione mleko, wyborna śmietanka, cukier, odrobina alkoholu… To znamy. Zobacz, co jeszcze sprawi, że Twoja kawa będzie wyjątkowa.

Skórka pomarańczowa
Skórka pomarańczowa skrywa bogactwo olejków eterycznych, które bardzo pozytywnie wpływają na nasze samopoczucie. Umytą skórkę najlepiej zetrzeć na tarce o grubych oczkach, jeszcze bezpośrednio na owocu. Starte kawałeczki można wykorzystać w ekspresie typu moka lub umieścić na dnie filiżanki i zalać gorącą kawą – wtedy aromat i smak będą jeszcze silniejsze.

Orzeźwiający zapach skórki pomarańczy energetyzuje, pobudza, stymuluje, wprawia w dobry nastrój. To idealne dopełnienie smaku Aurile Energy i Aurile Focus.

Kawa funkcjonalna To naturalna kawa wzbogacona szeregiem składników mineralnych i witamin lub z dodatkiem uszlachetniających składników, które powodują, że nabiera szczególnych właściwości. R eceptury kaw funkcjonalnych są unikatowe i powstają we współpracy kiperów z naukowcami i specjalistami do spraw prawidłowego żywienia.
Kawa funkcjonalna
To naturalna kawa wzbogacona szeregiem składników mineralnych i witamin lub z dodatkiem uszlachetniających składników, które powodują, że nabiera szczególnych właściwości. Receptury kaw funkcjonalnych są unikatowe i powstają we współpracy kiperów z naukowcami i specjalistami do spraw prawidłowego żywienia.

Kardamon
Kawa z ziarnami kardamonu to najszlachetniejszy smak Afryki. Pozostawia delikatny eukaliptusowo-cytrynowy posmak. Jest przyjemnie orzeźwiająca, zwłaszcza w upalne dni. Ziarna kardamonu najlepiej delikatnie rozgnieść przed włożeniem do ekspresu lub filiżanki – będą bardziej aromatyczne.

Kardamon wzmacnia żołądek, poprawia przemianę materii i wspomaga proces odchudzania, dlatego polecamy go jako doskonały dodatek do Aurile Metabolism. Intensyfikuje także pobudzające działanie kawy, więc będzie równie dobrze pasować do Aurile Energy.

Goździki
Wysuszone nierozkwitłe pąki goździkowca nadadzą kawie orientalny, korzenno-dymny aromat. Ich zapach jednocześnie pobudza i wycisza, znakomicie odświeża, ale też otula ciepłem. Najlepiej je dodać tylko do ekspresu, ponieważ rozgryzione mają lekko piekący, intensywny smak.

Goździki przyspieszają wydzielanie kwasów żołądkowych i poprawiają perystaltykę jelit, dlatego z powodzeniem wspomogą działanie Aurile Metabolism. Z kolei zawarty w goździkach eugenol ma działanie antynowotworowe i obniża poziom wolnych rodników. Wymarzony dodatek do Aurile Antioxidant.

Kawa funkcjonalna To naturalna kawa wzbogacona szeregiem składników mineralnych i witamin lub z dodatkiem uszlachetniających składników, które powodują, że nabiera szczególnych właściwości. R eceptury kaw funkcjonalnych są unikatowe i powstają we współpracy kiperów z naukowcami i specjalistami do spraw prawidłowego żywienia.
Kawy funkcjonalne Aurile Antioxidant i Aurile Focus – przepis na udany dzień.

Cynamon
Sproszkowany czy w lasce – cynamon idealnie pasuje do porannej kawy, zwłaszcza jeśli jest nią Aurile Energy. Energetyzuje, delikatnie pobudza, stymuluje krążenie, dzięki czemu dodatkowo wzmocni działanie kawy. To jednak nie wszystko. Zawarte w cynamonie polifenole to doskonałe antyoksydanty, które mogą wesprzeć działanie Aurile Antioxidant.

Cynamon ma niepowtarzalny, orientalny, słodkawo-korzenny aromat. Znakomicie wydobędzie i urozmaici naturalny smak i zapach kawy. Jest też świetnym afrodyzjakiem. Najlepiej nie dodawać go bezpośrednio do filiżanki z kawą, ale użyć na przykład w ekspresie typu moka lub zaparzaczu typu french press.

Imbir
To wersja dla osób o wyrafinowanym podniebieniu. Można dodać odrobinę sproszkowanego, ale najlepsze będą kawałeczki świeżego imbiru. Imbir wprowadzi do kawy nuty orientalne, mocne, odświeżające, intensywnie wibrujące. Ma pikantny, gorzkawy smak, dlatego nie można przesadzić z jego ilością – wystarczy szczypta.

Imbir poprawia trawienie i działa stymulująco na przemianę materii, więc można nim z powodzeniem wzbogacić smak kawy Aurile Metabolism. Poprawia też koncentrację i wydajność umysłową, dlatego będzie również świetnym dodatkiem do Aurile Focus.

AURILE METABOLISM Kawa mielona z dodatkiem ekstraktu z garcynii kambodżańskiej i L-karnityny
Aurile Metabolism
Kawa mielona z dodatkiem ekstraktu z garcynii kambodżańskiej i L-karnityny

Wanilia
Egzotyczny, słodki i otulający zapach wanilii kojarzy nam się z bezpieczeństwem, dzieciństwem, domem rodzinnym. Przywołuje najmilsze wspomnienia i sprawia, że czujemy się przyjemnie i błogo. Jeśli chcesz rozkoszować się pyszną kawą o aromacie wanilii, wybierz Aurile Vanilla. To prawdziwa uczta dla zmysłów!

 Aurile Vanilla Kawa mielona o  aromacie waniliowym
Aurile Vanilla
Kawa mielona o aromacie waniliowym

Do już przygotowanej kawy dodaj odrobinę cukru waniliowego – podbijesz wtedy dodatkowo smak i aromat kawy.

Anyż
Kawa z anyżem to propozycja dla prawdziwych smakoszy. Ostry, lekko słodkawy anyż doskonale podkreśla smak i aromat naturalnej kawy. Gwiazdy anyżu można dodać do ekspresu, ale pięknie będą wyglądały także na dnie filiżanek, zwłaszcza w czasie kameralnych, rodzinnych spotkań przy kawie.

Anyż reguluje pracę układu pokarmowego, redukuje wzdęcia, przyspiesza trawienie. To przepyszny dodatek do Aurile Metabolism!

Sezam
Sezam i kawa – te smaki znakomicie się dopełniają! Świeżo uprażone na złocisty kolor ziarna sezamu nadają kawie charakterystyczny, lekko orzechowy smak i aromat. Ziarna sezamu można wymieszać i zmielić w młynku z ziarnami kawy lub dodać na wierzch do ekspresu podczas parzenia.

Zawarte w ziarnach sezamu substancje są znakomitymi antyoksydantami, zapobiegającymi przedwczesnemu starzeniu się komórek, dlatego ten dodatek szczególnie polecamy do kawy Aurile Antioxidant.

Cykoria
Dla spragnionych mocnych wrażeń mamy wyjątkową propozycję: kawę z odrobiną cykorii. Do przyprawiania kawy nadaje się jedynie prażony korzeń cykorii, który ma wiele dobroczynnych właściwości. Pobudza do intensywniejszej pracy układ pokarmowy, usprawnia trawienie, czym doskonale uzupełni działanie Aurile Metabolism.

Kawa z cykorią najczęściej jest zabielana mlekiem, ponieważ sama cykoria nadaje kawie mocny, gorzkawy smak. Doskonale intensyfikuje też dymny zapach naparu.

Pokaz slajdów wymaga JavaScript.